Thorsminde har fået et nyt sømærke

Vejret viste sig fra sin allerbedste side, da Thorsmindes nye sømærke blev afsløret 5. maj i forbindelse med den officielle åbning af Nordisk Strandrydder Dag 2018.

Det nye sømærke er kunstværket SØMÆRKE, skabt af kunstneren Elisabeth Borch, der er bosiddende i Staby. SØMÆRKE er inspireret af de sømærker af træ, som i 1800-tallet blev sat op langs vestkysten som pejlemærker for skibsfarten. Kunstværket er fremstillet af  fiskenet, som fiskerne i Thorsminde har afleveret til genbrug og af plastiklegetøj fundet på stranden.

SØMÆRKE er en del af museets særudstilling 2018 ”Havfald”, der sætter fokus på strandet plastikaffald. Ligesom de historiske sømærker har også kunstværket SØMÆRKE en synlig placering på en lille klittop - dog på nordsiden af indsejlingen til Thorsminde.

Det er KIMO, Kommunernes Internationale Miljøorganisation, der i samarbejde med Strandingsmuseum St. George har støttet tilblivelsen af SØMÆRKE.

Læs mere om SØMÆRKE og tilblivelsen af det her: SØMÆRKE pressemeddelelse april 2018