Strandingsmuseum St. George nomineret til europæisk museumspris

Strandingsmuseum St. George i Thorsminde er blandt de fire danske museer, der lige før jul blev nomineret til den prestigefyldte museumspris ”European Museum of the Year Award 2019”.

Glæden og stoltheden var stor på Strandingsmuseum St. George, da meddelelsen om nomineringen indløb fra den jury, der udvælger årets kandidater til den eftertragtede pris som årets europæiske museum.

”Nomineringen er meget betydningsfuld for os og en flot anerkendelse af den kæmpestore indsats og de mange tanker, der er lagt i udformningen af det nye Strandingsmuseum St. George. Det kan vi kun være stolte af”, siger museumsdirektør Ingeborg Svennevig fra de Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune, som museet i Thorsminde er en afdeling af.

European Museum of the Year Award (EMYA), uddeleles hvert år til et europæisk museum, der indenfor de seneste to år har udmærket sig ved fremragende formidling gennem innovativ tænkning, kreativitet og høj faglig kvalitet. Til EMYA 2019 er 40 museer fra 17 lande, herunder fire museer i Danmark, nomineret.

”Vi havde i maj besøg af Christophe Dufour fra EMYAs jury, som skulle vurdere, om Strandingsmuseum St. George kunne gøre sig fortjent til at blive nomineret til prisen”, fortæller Ingeborg Svennevig. ”Det var et meget positivt besøg, men selvom han syntes godt om museet og det, vi laver og står for her, var det jo ingen garanti for, at vi kom i betragtning. Men det gjorde vi heldigvis”.

Først ved prisuddelingen, der foregår sidst i maj 2019 i Sarajevo, bliver det afsløret, hvilket museum der fremover kan kalde sig ”årets europæiske museum 2019”. Museumsfolkene må altså væbne sig med tålmodighed nogle måneder endnu, inden spændingen bliver udløst.

Læs mere om prisen og de nominerede her: https://europeanforum.museum/annual-conference/nominations-2019/