Strandingsmuseum St. George får tildelt europæisk museumspris

Strandingsmuseum St. George i Thorsminde har modtaget den europæiske museumspris The Silletto Prize for stærk lokal forankring og fængslende formidling.

Det var en glad overrasket Ingeborg Svennevig, direktør for De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune, der  lørdag aften blev kaldt op på scenen på Nationalteatret i Sarajevo for at modtage den europæiske museumspris The Silletto Prize.

Ingeborg Svennevig (tv) modtager prisen af Carol Jackson fra The Silletto Trust.

The Silletto Prize gives til et museum, der har udmærket sig ved en stærk lokal forankring gennem inddragelse af lokalsamfundet og frivillige. I sin begrundelse fremhævede juryen desuden Strandingsmuseum St. George som forbilledligt med sin fine formidling af de medrivende fortællinger.

EMYA-konferencen 2019

I den forgangne uge var museumsfolk fra stort set alle europæiske lande samlet i Sarajevo til den store museumskonference EMYA, som European Museum Forum afholder hvert år i en europæisk storby. Den tre dage lange konference afsluttedes lørdag aften med en festlig prisuddelingsceremoni på Sarajevos smukke, gamle Nationalteater. Her blev hovedprisen, European Museum of the Year Award (EMYA), samt fire andre priser og en række særlige anerkendelser uddelt.

40 museer fra 17 europæiske lande var i år nomineret til European Museum of the Year, deriblandt Strandingsmuseum St. George. Juryen, der består af ledende, europæiske museumsfolk besøgte i 2017 de nominerede museer, og på den baggrund havde de udvalgt vinderne af både den og de øvrige priser og anerkendelser.

Man kan læse mere om konferencen og vinderne på dette link: