Strandingsmuseum St. George deltog i Vejfest i Vest

Sammen med Holstebro Museum, Frilandsmuseet Hjerl Hede og Holstebro Kunstmuseum deltog Strandingsmuseum St. George i den store vejfest i anledning af åbningen af Holstebro-motorvejen lørdag den 29. september 2018.

Der var trængsel fra tidlig formiddag til sen eftermiddag i museumsteltet, hvor medarbejdere og frivillige fra de fire museer havde travlt med at fortælle de mange gæster om, hvad man kan opleve på de spændende museer i Holstebro Kommune. Museumsforeningerne var også repræsenteret i teltet.

Der var museumsbutik med bøger, gammeldags slik og andet godt fra museumsbutikkerne, og hvert museum havde en quiz eller en konkurrence, hvor publikum kunne vinde fribilletter.

Dagen igennem bød museerne på gratis kaffe og småkager, et tilbud som over 700 gæster tog imod. Heldigvis holdt kaffemaskinen til presset.

Kanonkugle fra HMS St. George

Vi fra Strandingsmuseum St. George havde medbragt en original kanonkugle fra HMS St. George, som publikum kunne gætte vægten på og vinde fribilletter til museet.

Merete Krøjgaard (i vest) og Henning Frederiksen (med kasket) fra Støtteforeningen for Strandingsmuseum St. George fik mange gode samtaler med de gæster, der gerne ville høre om museet og om kanonkuglen.

Både voksne og børn deltog i konkurrencen, og i alt modtog vi 213 gæt.

Kanonkuglen vejede 5,3 kg, og kun en havde gættet rigtigt. Fem andre havde gættet så tæt på, at det også udløste præmier.

Læs mere om den store Vejfest i Vest her: https://vejfestivest.dk/