Skibsdreng for en dag – sommeraktivitet for børn på Strandingsmuseum St. George

Museets sommeraktivitet "Skibsdreng for en dag" er i fuld gang! Hver tirsdag og torsdag i juli og august kan alle børn, der besøger Strandingsmuseum St. George, prøve kræfter med nogle af de arbejdsopgaver, skibsdrengene skulle udføre på skibene før i tiden.

Skibsdrengenes barske liv

Langt op i tiden var det skik og brug at have skibsdrenge ombord på skibene. Drengene var ofte kun 10-12 år gamle, når de påmønstrede et skib. De skulle deltage i forskelligt arbejde om bord, som regel rengøring og madlavning. I sejlskibenes tid var skibsdrengene med til at holde tovværk og sejl ved lige, så det var vigtigt, at de kunne binde knob. De stærkeste blev sendt op i masterne, når sejlene skulle sættes eller tages ned, eller der skulle holdes udkig. Livet som skibsdreng var hårdt, og det kunne også være farligt. På krigsskibe som det engelske linjeskib HMS St. George havde nogle af skibsdrengene til opgave at hente krudt til kanonerne, når skibet var i kamp. De blev kaldt ”Powder Monkeys” (krudtaber).

Løs fem opgaver, få en søfartsbog og en præmie

Sommeraktiviteten ”Skibsdreng for en dag” giver børnene et spændende og lærerigt indblik i livet som skibsdreng. Når de voksne har købt billet til museet, får deltagerne udleveret en søfartsbog, der fungerer som billet til aktiviteterne, som foregår på pladsen foran museet. Her er der fem opgaver, der skal løses: Der skal skures dæk, kaptajnens sko skal pudses, og han skal have sin middagsmad serveret. Der skal også bindes knob og laves en lille skibsmodel. Hver gang, en opgave er udført, får børnene et klistermærke i søfartsbogen, og når alle opgaverne er løst, får de en lille maritim præmie.

”Skibsdreng for en dag” foregår tirsdage og torsdage i ugerne 27-32 og tirsdage i ugerne 33-35, hver gang kl. 13-16.

Det er gratis at deltage i ”Skibsdreng for en dag”.