Eventyrlige aftener med foredrag og koncert
Strandingsmuseum St. George i Thorsminde kombinerer foredrag med livemusik for at give publikum en anderledes og inspirerende oplevelse. Denne gang kan publikum komme på en forhistorisk dykkersafari med palæontolog Jan Audun Rasmussen og opleve fire dygtige musikere, som står bag stemningsfuld og improviseret jazz.
Forhistorisk dykkersafari med palæontolog
Aftenen begynder med et fascinerende og underholdende foredrag med Jan Audun Rasmussen, der er palæontolog og museumsinspektør ved Museum Mors.
Han vil tage os med til de allerførste have på Jorden, hvor kun bakterier var til stede, til blæksprutternes storhedstid for 460 millioner år siden, og til havet over Danmark for 55 millioner år siden og de ældste, direkte forfædre til vore dages fisk. Jorden er ufattelig gammel.
Derfor vil Jan Audun Rasmussen fokusere på tre af de mest spændende perioder i Urhavets historie.
Jazzinspireret livemusik
Efter foredraget fortsætter aftenen en fortryllende musikalsk oplevelse. De erfarne musikere bestående af Thomas Agergaard (saxofon og fløjte), Simon Toldam (keyboard), Joel Illerhag (bas) og Peter Bruun (trommer) vil fylde rummet med stemningsfuld musik, der komplementerer aftenens tema og skaber en magisk atmosfære. Musikken er jazzinspireret og vil være improviseret.
Læs meget mere om musikerne nedenfor.
Vi tager forbehold for fejl og ændringer i programmet.
Pris: 100 kr. (både voksne og børn).
- Kun billetsalg via hjemmesiden – klik her.
- Begrænset antal billetter.
- Gratis for medlemmer af museets støtteforening, når der er booket billet via hjemmesiden. Medlemsbevis forevises ved indgangen.
Vær opmærksom på, at billet til ‘Eventyrlige aftener’ giver ikke adgang til udstillingerne.
Museet lukker kl. 17.00, så hvis du vil opleve udstillingerne, kan du med fordel købe billet og gå på opdagelse før den eventyrlige aften.
Thomas Agergaard er en af landets mest udtryksfulde saxofonister og komponister, og hans arbejde inden for moderne jazz rækker langt ud over genrens konventioner.
Han har således både skrevet musik til anerkendte klassiske musikere som for eksempel Katrine Gislinge, Tobias van der Pals og Messer Kvintetten og optrådt med internationale rytmiske koryfæer som Django Bates, Miroslav Vitous, Nils Peter Molvær, Lars Jansson, Tim Berne, Nasheet Waits og Ra Kalam Bob Moses.
Thomas Agergaard står også bag et korværk, som er særligt produceret til den særudstilling, Draget mod dybet, som lige nu kan opleves på Strandingsmuseum St. George.
Den prisvindende pianist og komponist, Simon Toldam, er en af Skandinaviens mest spændende og fornemme musikere.
Han er fem gange vinder af Danish Music Awards – blandt disse “Årets Orkester 2021” og “Årets Bedste Album 2019” ved Danish Music Awards Jazz – og har turneret med egne orkestre i Japan, Canada, Holland, Belgien, Tyskland, England, Spanien, Sverige, Norge og Danmark.
Simon Toldam har ledet flere grupper inden for jazz og improvisation. Han har også komponeret musik for alt fra solooptrædener til store orkestre samt for film, teater og moderne dans.
Fotocredit: Andreas Omvik
Bassisten Joel Illerhag trækker tråde mellem nordisk og østlig folkemusik og moderne europæisk jazz – og en hel masse andet.
Han har blandt andet optrådt og indspillet med kvindekoret Nephilim, Atom String Quartet, The Tone of Voice Orchestra og Carsten Dahl.
Derudover er han kunstneren bag den interaktive skulptur ’Machinobiota Abbysalis’, som netop nu kan ses i udstillingen ’Draget mod Dybet’ på Strandingsmuseum St George.
Trommeslageren Peter Bruun er som komponist, bandleder og underviser kendt for sin nyskabende tilgang til musik og lyddesign.
Han har en aktiv karriere på den europæiske scene for ny musik, jazz og improvisation og en lang række udgivelser i bag sig.
I 2019 modtog han Carl Nielsen Prisen som Årets Komponist og i 2021 Årets Orkester (Jazz Award / William Demant Foundation) med bandet ’All Too Human’ for udgivelsen. ‘Because You’re Worth It’.
I løbet af 2024 inviterer Strandingsmuseum St. George til en række ’Eventyrlige aftener’ med musik og fortryllende fortællinger om Jordens oceaner og deres betydning – før, nu og i fremtiden.
Her bliver foredrag bundet sammen med levende musik. De eventyrlige aftener er en del af særudstillingen ‘Draget mod dybet‘, som løber hele 2024 og 2025.
Vi glæder os til at se jer på Strandingsmuseet på kanten af Vesterhavet.
Eventyrlige aftener er støttet af Statens Kunstfond, Beckett Fonden, William Demant Fonden og Feriepartner Vedersø Klit.
Flere oplevelser
UV-skattejagt: Find de selvlysende badeænder
Har I nogensinde været på skattejagt i mørket med en UV-lygte? Nu har I chancen. Find de selvlysende badeænder - gratis aktivitet for børn.
14.09.202420% rabat på entré
Den 14. september får alle gæster 20% rabat på entrébilletter (gratis under 18 år). Det gør vi for at fejre lysfesten, Fish After Dark i Thorsminde.
09.09.24-15.09.24Gratis museumsbesøg for alle under 27
En uges gratis entré med K7-kort: Strandingsmuseet deltager i det nationale initiativ, K7 WEEK, som i hele uge 37 giver gratis entré til alle under 27 år.
21.09.2024Koncertforedrag: Forhistorisk dykkersafari og livemusik
Kom på dykkersafari til Jordens tidlige oceaner med den medrivende fortæller, palæontolog Jan Audun Rasmussen, og oplev livemusik i verdensklasse.
14.09.2024Kom til Fish After Dark i Thorsminde
Velkommen til 1. udgave af Fish After Dark, hvor byens fællesforening, ildsjæle, Nordisk Teaterlaboratorium og Strandingsmuseet skaber magisk atmosfære på havnen.
19.10.2024Oplev modelbyggere bygge unikke modelskibe
Modelbyggere fra Orlogsmuseets Modelbyggerlaug demonstrerer deres imponerende håndværk og viser deres igangværende arbejde med at lave modellen af Defence.
Sensommeren 2024Sensommer på museet: Børn gratis entré
Tag på museum og få en spændende og lærerig dag med hele familien. Gratis entré under 18 år i følgeskab med voksen.
UdstillingEn af historiens største strandinger
Her får du beretningen om en af verdenshistoriens største strandingskatastrofer, der fandt sted ud for Thorsminde i julen 1811.
UdstillingNår lokale møder strandede søfolk
Gennem tiden er tusindvis af skibe strandet på den jyske vestkyst, og hvad sker der, når kystbefolkningen møder de strandede søfolk?
UdstillingDet vilde hav og den farlige vestkyst
Her oplever du elementernes rasen, og du bliver klogere på, hvorfor den jyske vestkyst var så farlig for skibsfarten før i tiden.
UdstillingOriginale genstande og modelskib
I udstillingen kan du gå på opdagelse i de originale genstande fra St. George og de bittesmå modeller fra modelbyggerne.
SærudstillingDraget mod dybet
En forening af moderne kunst med fortællinger om fortidens undervandsarbejde og Danmarks allerførste dykkere.
Se alle