Menu

Hvalsang og plastikaffald

Hvalsang og plastikworkshop – efterårsferie for børn på Strandingsmuseum St. George.

 

Torsdag og fredag i efterårsferien har Strandingsmuseum St. George stemningsfuldt børneteater for de 5-9-årige på plakaten, når Teatret OM viser forestillingen ”Hvalens sang”, der foregår inde i bugen på en hval. Forestillingen er en del af en pakke, der også indeholder besøg på museet, hvor børnene kan deltage i en workshop om genbrug af plastik med Teatret OMs scenograf Antonella Diana.

Venskab og fælles ansvar

”Hvalens sang” er en sansemættet og forunderlig historie om venskab, hvaler og hvalsang, om mødet med en pige og Pinocchio - og om plastikaffald. Forestillingen hylder venskabet som en skat, vi skal beskytte, og den handler samtidig om menneskets ubetænksomhed, som gør livet farefuldt for havets dyr.

”Vi er glade for i samarbejde med Holstebro Bibliotek at kunne vise ”Hvalens sang” her i Thorsminde”, siger afdelingsleder Helle Henningsen. ”Forestillingen bringer det samme vigtige budskab som museets særudstilling ”Havfald”, nemlig at det er et fælles ansvar for alle mennesker at stoppe plastikforureningen af naturen, ikke mindst af havene. Et budskab, som også børn er meget optaget af”.

"Hvalens sang" foregår i bugen på en stor hval. Foto: Jørn Deleuran

 

”Hvalens sang” i Thorsmindehallen

”Hvalens sang” bliver vist i Thorsmindehallen. Teatret OM har nemlig fremstillet en stor hval, som publikum sidder inde i sammen med skuespiller Annemarie Waagepetersen, der spiller forestillingen. ”Der er ikke plads til hvalen på museet, så vi har lejet os ind i Thorsmindehallen de to dage, vi viser forestillingen”, fortæller Helle Henningsen.

Workshop på museet

Før eller efter forestillingen kan publikum besøge Strandingsmuseum St. George, og børnene kan deltage i plastikworkshoppen, der foregår i særudstillingen ”Havfald”. Her kan de sammen med Antonella Diana skabe figurer af affaldsplastik, mens de får en snak om, hvordan man kan genbruge plastik.

Praktiske oplysninger

”Hvalens sang” bliver vist i Thorsmindehallen torsdag den 18.10. kl. 14.30 og kl. 16.00 og fredag den 19.10. kl. 11.00 og kl. 12.30. Hver forestilling varer ca. 30 minutter. Der er begrænset plads i hvalen, så hvis man gerne vil sikre sig en plads til en bestemt forestilling, er det en god idé at forudbestille på tlf. 96 11 50 20 (Strandingsmuseum St. George).

Workshoppen foregår på Strandingsmuseum St. George torsdag den 18.10. kl. 15.30-17.30 og fredag den 19.10. kl. 11.30-13.30.

Pris, der gælder hele pakken: 30 kr. for børn og 60 kr. for voksne.