Frøen, Skildpadden og Moder Jord sendte vigtigt budskab

Publikum var med fra første sekund, da skuespiller Mia Theil Have dansede ind på scenen iført gul regnfrakke, hat og gummistøvler. Med sig havde hun en spand, som hun samlede vanddråber i - og så kunne den spændende beretning om sandkassen i regnvejr begynde.

Det var Strandingsmuseum St. George, der over to dage havde inviteret børn og voksne til børneteaterforestillingen ”Sandkassen i regnvejr”. Forestillingen er helt i tråd med museets særudstilling ”Havfald”, der dannede en perfekt ramme om forestillingen.

”Sandkassen i regnvejr” er en poetisk og engagerende fortælling om det salte og det ferske vand, om venskab mellem en frø og skildpadde, om Moder Jord, der har det dårligt, og om en heltemodig redningsaktion i det hav, som vi mennesker forurener med affald. Alt sammen levende formidlet gennem fortælling, musik og sang af Mia Theil Have, kunstnerisk leder af teatret Riotous Company, der har skrevet stykket og lavet rekvisitter og scenografi af genbrugsmaterialer. Musikken er skrevet af Nikola Kodjabashia.

Mia Theil Have med Moder Jord, der ikke har det så godt. Foto: Tommy Bay.

Mia Theil Have havde en fin dialog med børnene gennem forestillingen, og det var dejligt at mærke deres engagement, og høre deres spontane kommentarer både under og efter forestillingen. Det var tydeligt, at de umiddelbart tog budskabet til sig, og da skildpadden skulle hjælpes fri af det plastikaffald, den var viklet ind i, hjalp de ivrigt til.

Efter forestillingen var børnene på opdagelse i særudstillingen, som de kommenterede ivrigt, og til slut samledes alle udenfor for at spille et særligt vendespil, som Mia Theil Have havde taget med.

Skildpadden er viklet ind i plastik. Foto: Tommy Bay.