Menu

Det sker

Arrangementer i 2019 på Strandingsmuseum St. George

 

 

 

Maj

 

30.-31. maj 2019 begge dage kl. 10-17 (museets åbningstid)

 

Mød modelbyggerne!

I deres værksteder på Nyholm i København er Orlogsmuseets Modelbyggerlaug i fuld gang med at bygge en helt nøjagtig model i 1:48 af det engelske linjeskib HMS St. George, der blev søsat i Portsmouth i 1785, og som strandede ved Thorsminde juleaftensdag 1811. Når modellen er færdig, bliver den en del af udstillingen på Strandingsmuseum St. George.

I to dage flytter modelbyggerne deres værksted til Strandingsmuseum St. George, så publikum kan komme tæt på deres arbejde med modellen af HMS St. George.

Her vil de blandt andet vise og fortælle om fremstillingen af de mange dele til modellens opbygning og udrustning, som f.eks. master, rær, sejl, tovværk, spanter og dekorationer, og man følge med i, hvordan kanoner og ankre bliver støbt. Alt sammen på baggrund af de originale tegninger.

NB! Modellen af HMS St. George er med på Strandingsmuseum St. George, så man kan se, hvor langt modelbyggerne er kommet med den.

 

Juli-august

 

Tirsdag og torsdag kl. 13-16 i ugerne 27-32, begge inkl.

 

Skibsdreng for en dag  - sommeraktivitet for børn.

Prøv, hvordan det var at være skibsdreng på skibene i gamle dage! Hvis du besøger Strandingsmuseum St. George en tirsdag eller en torsdag eftermiddag i skolernes sommerferie, kan du prøve kræfter med nogle af de arbejdsopgaver, skibsdrengene ombord på skibene i gamle dage skulle tage sig af.

Deltagerne får udleveret en søfartsbog, der fungerer som adgangskort til aktiviteterne, som foregår på pladsen foran museet. Her er der fem opgaver, der skal løses, blandt andet skal der skures dæk, kaptajnens sko skal pudses, og der skal laves en lille skibsmodel. Hver gang, en opgave er udført, får man et klistermærke i sin søfartsbog, og når alle opgaverne er løst, får man et diplom og en lille maritim præmie - og så er man udlært skibsdreng!

Det koster 25 kr. at deltage, og det er kun for børn i følge med voksne museumsgæster.