Menu

Det sker

Aktivitetskalender 2018

 

JULI-AUGUST

Skibsdreng for en dag

- sommeraktivitet for børn på Strandingsmuseum St. George

Tirsdage og torsdage i ugerne 27-31, kl. 13-16

Tirsdage i ugerne 32-35, kl. 13-16

 

Vil du gerne vide, hvordan det var at være skibsdreng på skibene i gamle dage? Så besøg Strandingsmuseum St. George en tirsdag eller torsdag i juli og august og prøv kræfter med nogle af de arbejdsopgaver, skibsdrengene ombord skulle tage sig af.

Når de voksne har købt billet til museet, får du udleveret en søfartsbog, der giver adgang til at deltage i aktiviteten, som foregår på pladsen foran museet. Her skal du løse fem opgaver: Du skal skure skibsdækket, kaptajnens sko skal pudses, og han skal have sin middagsmad serveret. Du skal også binde knob og lave en lille skibsmodel. Hver gang du har udført en opgave, får du et klistermærke i din søfartsbog, og når alle opgaverne er løst, kan du hente en lille maritim præmie i museets reception.

Det er gratis at deltage i ”Skibsdreng for en dag”.

Fakta om skibsdrenge

Før i tiden var skibsdrengene ofte kun 10-12 år gamle, når de påmønstrede et skib. De skulle deltage i forskelligt arbejde om bord, som regel rengøring og madlavning. Nogle fik lov til at servere for kaptajnen i hans kahyt. I sejlskibenes tid var skibsdrengene med til at holde tovværk og sejl ved lige, og de stærkeste blev sendt op i masterne, når sejlene skulle sættes eller tages ned, eller der skulle holdes udkig. Livet som skibsdreng kunne være både hårdt og farligt. På krigsskibe som St. George havde nogle af skibsdrengene til opgave at hente krudt til kanonerne, når skibet var i kamp. De blev kaldt ”Powder Monkeys” (krudtaber).

 

 

Tegning: Tina Damgaard.